Alla näet usein esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia liittyen migreenihoitoon.

Kenelle Migraine Rapid® migreenihoito sopii?

Jos koet migreenin häiritsevän  työntekoa, perhe- ja sosiaalista elämääsi ja harrastuksia. Olet motivoitunut ottamaan tilanteen haltuun ja voimaan hyvin.

Kuinka paljon ja usein tarvitsen hoitoa?

Jos sinulla on krooninen migreeni (kipupäiviä vähintään 15 kk:ssa) otetaan yleensä 2-4 viikon mittainen klinikkahoitojakso jolloin hoitoja on 1-2 per viikko. Klinikkahoitojakson jälkeen yli 90 % ihmisistä pärjää omahoidon turvin ilman säännöllisiä klinikkahoitoja.

Voinko tulla hoitoon jos minulla on migreenikohtaus (akuutti migreeni)?

Kyllä. Migraine Rapid® on tehokas, miellyttävä ja turvallinen tapa hoitaa myös akuuttia migreeniä. Omahoito-ohjelmassa on myös ohjeet akuutin migreenin hoitoon itsenäisesti. 

Sopiiko Migraine Rapid®, yhdessä lääkehoitojen kanssa?

Lääkehoidot eivät ole este Migraine Rapid® migreenihoidolle. 98 prosentilla on joko kohtauslääkitys tai myös estolääkitys aktiivisessa käytössä hoitojen alkuvaiheessa.

Saanko kotihoito-ohjeita?

Saat kotihoito-ohjeet suullisesti että kirjallisesti. Saat lisäksi tilanteeseesi parhaiten sopivan omahoito-ohjelman. 

Mitä kotihoito-ohjeet sisältävät?

Ohjeet kuinka toimit migreenikohtauksen iskiessä. Saat myös ohjeet ja omahoito-ohjelman, joka sisältää intensiivisen omahoitojakson ja ympärivuotisen omahoito-ohjeen. Omahoito sisältää hengitysharjoituksia, kompressiohoidon ja kylmäterapian. 

Minulla on ongelmia lihaksistossa, voitko auttaa niiden suhteen?

Kyllä. Klinikalla toteutettavat migreenihoidon jatkohoitodot sisältävät myös lihasjännitysten (tensio) hoitoa. Migreenityypistä ja migreeniä sairastavan iästä riippumatta kaikilla migreeniä sairastavilla on jännitystiloja lihaksistossa jo pelkästään migreenikohtausten vuoksi. 

Onko Migraine Rapid@ migreenihoito hierontaa?

Ei ole. Migraine Rapid® migreenihoito on käsillä suoritettava hoitomenetelmä, joka mekaanisena suorituksena rauhoittaa hermoston (neuro) ja normalisoi sen tilan. Hoito rentouttaa muutenkin olotilaa. Lihashoito-osuudet muistuttavat tiettyjä ostepaattisia hoitotekniikoita ja ovat hoidettavalle miellyttäviä tehokkuudestaan huolimatta. Hoitojen fysiologinen vaikutus on voimakkaasti rauhoittava ja rentouttava. 

Minkä ikäisille migreenihoito sopii?

Nuorimmat hoitoon hakeutuvat ovat 7-vuotiaita. Suurin kävijäryhmä ovat työelämässä olevat ihmiset. Vanhimmat hoitoon hakeutuneet ovat olleet tähän mennessä 76-vuotiaita. Hoito sopii siis kaiken ikäisille.

Lapseni sairastaa migreeniä, voinko tuoda hänet migreenihoitoon?

Kyllä voit. Alaikäisen migreeniä sairastavan ollessa kyseessä on hyvä, että etenkin alkuvaiheessa, kun käydään läpi tautihistoria, terveystietoja, mahdollisia lääkityksiä ja muita hoidon onnistumisen kannalta olennaisia tietoja, on huoltajan hyvä olla lapsen tukena, että kaikki olennainen tieto saadaan selville. Varsinaisen hoidon aikana suurin osa lapsien huoltajista odottaa odotusaulassa. Huoltajan on myös mahdollista istua odottamassa hoitohuoneessa.

Onko Migreenihoito kivuliasta?

Ei ole. Itse asiassa minkään käsillä tehtävän (manuaalisen) hoidon ei pitäisi juurikaan olla kivuliasta. Migreenihoidon ydin eli hermoston hoito on erittäin rentouttavaa ja rauhoittavaa. Suurin osa ihmisistä käy valve-unitilan rajamailla ja osa nukahtaa hoidon aikana. Myöskään lihasten hoito-osiot eivät ole kivuliaita. Hyvä mihin tahansa manuaalihoitoon hakeutuvan muistisääntö on: 

Jos kehosi alkaa jännittyä hoidon aikana, hoito on kivuliasta ja tekee mieli nostaa kytkintä, ei kyseessä ole enää hoitotoimenpide vaan hoitaja tekee hoitovirhettä. 

Miksi Migreenihoidon aloituskäynti on 90 minuuttia pitkä?

Hyvän hoidon perusta on tarkka ja perusteellinen alkuselvitys ja tutkiminen. On ratkaisevan tärkeää tietää tietyt asiat. Tutkimus on toinen elintärkeä hyvän hoidon elementti, ilman sitä ei voi olla huippuluokan hoitoa.

Asun kaukana Helsingistä, mutta tahtoisin apua migreeniin. Mikä eteen?

Minulla käy vuosittain paljon migreeniä sairastavia muualta Suomesta ja myös Suomen ulkopuolelta. Mikäli voit käydä esim. 2-4 käyntiä viikon välein, voidaan toteuttaa kelpo intensiivinen klinikka hoitojakso. Omahoito-ohjeet ja ohjelma on olennaisen tärkeä elementti etenkin jatkossa. Jos pääset majoittumaan pk-sedulle 4-6 päiväksi, pystytään toteuttamaan hyvä intensiivinen klinikkahoitojakso. 

Pystyn tarjoamaan apua myös verkkotyökalujen avulla.