You are currently viewing Migreenin Vaikutus Kehoon
Migreenin vaikutus kehoon on suorastaan murskaavan negatiivinen ja jo muutaman minuutin mittainen kohtaus vaikuttaa vähintään seuraavana päivänä kehon toimintakykyyn.

Migreenin Vaikutus Kehoon

 

Migreeni on neurologinen, aivoperäinen sairaus. Tuohon lauseeseen piileytyy hurjan paljon informaatiota, kun sitä alkaa purkamaan. Hermoston tehtävä on hoitaa viestiliikennettä kehossa. Kohtauksen aikana on kipua välittävien hermoratojen tulehduksen (inflammaatio) lisäksi häiriintynyt viestiliikenne. Tästä häiriintyneestä viestiliikenteestä, vuonna 2016 julkaistun tutkimisen mukaan verisuonten läpimittaa säätelevien sileiden lihasten toiminnnassa. Mainituista seikoista seuraa se, että migreeni tuottaa varsin tehokkaasti oheisongelmia. Se ei siis jää pelkäksi pään alueella vaikuttavaksi kipukohtaukseksi tai aurallisessa migreenissä näköhäiriöksi, joita yleensä seuraa kipu pään alueella. Taudinkuvansa vuoksi migreeni ruokkii tehokkaasti lisää ongelmia ja kun ajattellaan ihmistä, joka saa 3-4 migreenikohtausta kuukaudessa, kasvaa huomattavasti riski myös ns. jännityspäänsäryn ja moninaisten tuki- ja liikuntaelin alueella olevien oireiden mukaan tulosta. Tyypillisimpiä ongelma-alueita ovat kaulan alue, niska, hartian yläosa ja lapaluun ja rintarangan välinen alue. Lyhyesti sanottuna, migreeni tuottaa varsin tehokkaasti autonomisesti lisää ongelmia. Tapahtuu ns. lumivyöry efekti. Tämä mekanismi on yksi merkittävä syy miksi migreeni pääsee kroonistumaan monilla.

Muutakin kuin paha päänsärky 

Kun tarkastellaan informaatioajan ihmisen kohtaamia rasituksia, on erittäin helppo ymmärtää miksi migreenitaipuvaisilla ihmisillä on runsaasti ongelmia. Työelämä ja myös monella vapaa-aika on hyvin voimakkaasti staattisesti tuki- ja liikuntaelimistöä kuormittava. Myös hermostomme saa tavattoman paljon rasitusta mm. silmien kautta. Informaatioaikakauden ihminen käyttää suunnattoman paljon lähinäköä ja tämä ei ole meille ihmisille luontaista. Vapaa-aikanakin käytetään runsain mitoin mobiililaitteita. Ilmiön voi havaita joka kerta, kun astuu ulos.

Kivun vaikutus

Itse kipu, etenkin kovatasoinen kipu, aiheuttaa usein sen, että kivun uhriksi joutunut on varsin jännittynyt. Monen hengitys muuttuu hyvinkin pinnalliseksi. mitä kauemman aikaa kipu on herhiläisenä kimpussa, sitä enemmän seuraa myös jännittyneisyyttä kehossa.

Sama visuaalisesti ilmaistuna

Videot ovat kovin suosittuja, joten tein myös tästä aiheesta videon. Pääset katsomaan videon migreenin vaikutuksesta kehoon alla olevasta painikkeesta. 

Leave a Reply