Manuaalinen Migreenihoito

Hoidon aikana käsitellään käsin eli manuaalisesti pään alueen hermostoa. Manuaalisen migreenihoidon vaikutuksesta myös muu elimistö rentoutuu.

Migreenin hoito Migraine Rapid® menetelmällä on miellyttävän tuntuinen hoidossa olevalle. Hoidon fysiologinen vaikutus on rauhoittava. Fysiologisen vaikutuksen vuoksi hoidossa oleva voi jopa nukahtaa tai olla unen ja valvetilan rajamaille.

 

Ensikäynnillä

Ensikäynnillä tehdään tilanteesi kartoitus sekä tutkitaan hermoston sekä yläkehon lihaksiston tila. Tutkimuksen pohjalta ja antamiesi tietojen pohjalta kerron kuinka paljon hoitoa ja minkä pituisen hoitojakson tarvitset. Saat myös ensimmäisen manuaalisen migreenihoidon.

Jatkokäynnillä

Käydään läpi ensikäynnin ja jatkokäynnin välisen ajan olotila ja tehdään manuaalinen migreenin hoito. Vahvistan jatkokäynnillä myös itsehoidon osaamistasi. Olotilasi salliessa hoidan jatkohoitokerroilla hermoston lisäksi myös lihaksiston puolella olevia ongelmia. Migreenikohtaukset kuormittavat aina myös lihaksistoa, siksi etenkin yläkehon lihaksiston hoitaminen kuuluu yhtenä osana migreeniä sairastavan hoito-ohjelmaan.

Kroonistuneen Migreenin Hoito

Kroonistuneen migreenin hoito vaatii luonteensa vuoksi aina aluksi 2-3 viikon mittaisen intensiivihoitojakson. Intensiivihoitojaksolla hoitoja otetaan viikossa 1-2 kappaletta.

Akuutin migreenin hoito

Jos kärsit akuutista migreenistä eli migreenikohtauksesta, kannattaa sinun hakeutua hoitoon, sillä 97% akuutin migreenin hoidoista migreenikohtaus saadaan katkaistua hoidon aikana.

Migreenin Itsehoito

Itsehoito aloitetaan heti ensimmäisestä päivästä olon saamiseksi normaaliksi mahdollisimman pian. Tehokas ja helppokäyttöinen itsehoitometodi auttaa sinua myös jatkossa pitämään yllä hyvää saavutettua oloa. Metodi on myös oiva työkalu pahan päivän varalle.

Kuten varmasti lähes kaikki migreeniä sairastavat, myös sinä olet kohdannut sen, että taudin kanssa voi olla todella avuton ja yksinäinen olo. Hyvät neuvot kullan arvoisia. Siksi henkinen tuki on olennainen osa palveluani.

Manuaalisen Migreenin Hoidon Tausta

Migraine Rapid® manuaalisen migreenin hoidon alkujuuret ulottuvat syksyyn 1994 saakka. Olin aloittanut koulutetun hierojan opinnot urheiluhierojalinjalla Itä-Suomen Liikuntaopistolla. Elämän ironiaa ehkä parhaimmillaan, että kohtasin juuri tuona syksynä elämäni ensimmäiset migreenikohtaukset. 

Kiinnostus Migreeniin Heräsi

Ryhdyin lukemaan mikä migreeni oikein on ja mitä sille voisi tehdä. Tiedon kapeus ja etenkin hoitomuotojen yksipuolisuus olivat hyvin silmiin pistäviä seikkoja. En halunnut vain syödä lääkkeitä ja toivoa parasta, joten löytääkseni turvallisempia ja tehokkaampia keinoja hoitaa migreeniä, ryhdyin tekemään testejä ja kehittämään omaa keinoa migreenin hoitoon. 

Ensimmäinen Manuaalinen Migreenin Hoito

Ensimmäinen manuaalinen migreenin hoito täysin omana hoitonaan näki päivän valon vuonna 2010. Siihen saakka pidin migreenin hoidon hieronnan alla. Migreenin hoidon irrottaminen ihan omaksi erilliseksi hoidokseen selkeytti viestintää – sillä manuaalisella migreenin hoidolla ja hieronnalla ei ole juurikaan muuta yhteistä kuin että molemmat hoidot suoritetaaan käsin. 

Läpimurto

Jo vuoden 2012 aikana vastaanotolle alkoi tulla runsaasti kroonista migreeniä sairastavia työikäisiä ihmisiä. Tämä innosti edelleen jatkamaan testaus- ja kehitystyötä. Kehitystyö myös alkoi tuottaa hedelmää ja nykyisin käytössä oleva Migraine Rapid® migreenin hoitomenetelmä tuli markkinoille 2014.  Migraine Rapidin myötä migreenikohtauksen hoito nopeutui merkittävästi ja standardiksi asettui nopeasti migreenikohtauksen saaminen pois alle 10 minuutissa. Kroonistuneen migreenin hoitamisessa on tapahtunut myös huomattava harppaus, sillä suurin osa hoitoon hakeutuvista kroonista migreeniä sairastavista ei kärsi enää kroonisesta migreenistä neljän viikon hoidon jälkeen.